Σάββατο 2 Απριλίου 2011

3-4-2011: Πάρτε νέα μέτρα ή....


Θρίλερ με το έλλειμμα by babisflou

Με λίγα λόγια παρατηρείται αύξηση του ελλείματος μέσα στο 2010 και μείωση των εσόδων, που κάνουν απαιτητή την λήψη νέων μέτρων.
Λοιπόν, αν νέα μέτρα σημαίνει νέους φόρους και αύξηση των τιμών των παροχών υπηρεσιών του δημοσίου, τότε το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", κάποιων συμπολιτών, θα γίνει "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ", για ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού λαού. Και όταν ο άλλος δεν μπορεί να πληρώσει, δεν μπορείς να εισπράξεις. Ο κύκλος αυτός είναι φαύλος, δεν οδηγεί πουθενά και θα πρέπει να σπάσει.
Δώστε κίνητρα στον κόσμο να φύγει από το κέντρο. Μοιράστε δυναμικό σε όλη την Ελλάδα, όπου μπορεί να παραχτεί οτιδήποτε. Δεν μπορώ σαν κράτος να εισάγω πατάτες Αιγύπτου, ρεύμα Τουρκίας, κρεμμύδια Κίνας και αυτοκίνητα Γερμανίας. Πατάτες, κρεμμύδια, εγώ ξέρω πως πολύ καλά τα παράγω και εγώ ο Έλληνας και μάλιστα ποιοτικότατα... γιατί να τα εισάγω;
Εγώ ξέρω πως έχω ήλιο, νερό και αέρα, ικανά να μου παράγουν ρεύμα... γιατί να το πληρώνω στους απ'έξω; Και επί τέλους εγώ ξέρω, πως στην ελληνική επαρχία, ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια, αρκεί και παρααρκεί, σε σχέση με τα τέσσερα που ζητάει μια οικογένεια στην Αθήνα.
Αντί να κόβεις το τραίνο από όλη την Πελοπόνησσο και να αποκόπτεις την πιο παραγωγική περιοχή της Ελλάδας, από το κέντρο και τις γραμμές μεταφοράς προς το εξωτερικό, επένδυσε σε αυτό και προέκτεινέ το.
Δεν σου είπε κανείς να βγεις και να μοιράζεις λεφτά, δεν σου ζήτησε κανείς να γονατήσεις κι άλλο τα ταμεία σου, να εκμεταλευθείς ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τους πόρους σου, όπως θα έπρεπε να έχεις κάνει σαν κράτος από το '74 και μετά σου ζητάμε... επί τέλους κάντε το!Δώστε δύναμη εκεί που χρειάζεται... για να αποκτήσετε κάποτε έσοδα. Όλα τα άλλα είναι σενάρια τρόμου και μάλλον εκ του πονηρού σχεδιασμένα.