Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

14/11/2011: Είμαστε όλοι για τα μπάζα!!!

http://dai.ly/g11AOr

Το παραπάνω link οδηγεί σε ένα video.
Και το video αυτό, δείχνει, πως ή έχουμε χάσει τον ανθρωπισμό μας, ή θέλουν να μας κάνουν να τον χάσουμε.
Η Ιαπωνία θρηνεί. Θρηνεί νεκρούς από σεισμό και τσουνάμι. Θρηνεί μια περιβαλλοντολογική καταστροφή που έρχεται. Η τρίτη δύναμη του κόσμου ζει ένα σοκ.... και στην Αμερική, ο δημοσιογράφος του CNBC, σχολιάζει θεωρώντας, πως ενώ ανθρώπινες ζωές χάνονται... τα αμερικανικά οικονομικά μεγέθη ανεβαίνουν, και η άνοδος αυτών των οικονομικών μεγεθών, ξεπερνά την τραγωδία των νεκρών της Ιαπωνίας.
 Γράφω και δεν πιστεύω τι γράφω.... ακούω και δεν πιστεύω τι ακούω. Δεν μπορεί πάνω από καμμία ανθρώπινη ζωή να βρίσκονται, ισοτιμίες, χρηματιστηριακοί δείκτες, μετοχές. Και αν νοιώθω φρίκη για τα όσα ακούω από τους Ευρωπαίους ηγέτες, τα όσα εκστομίζουν άνθρωποι, απλοί πολίτες, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με κάνουν να σκέφτομαι, πως πρέπει να αντιδράσουμε. Ας μείνει η φρίκη σε αυτούς. Εμείς εδώ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κατρακυλήσουμε τόσο....

....ΑΗΔΙΑ ΠΙΑ!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Είναι οι αλλαγές του μνημονίου μεταρρυθμίσεις;

του Νίκου Κοτζιά
Η συνολική μελέτη των μέτρων που λήφθηκαν τους τελευταίους μήνες μας επιτρέπουν να εξαγάγουμε τα εξής γενικευμένα συμπεράσματα:
Α. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα χέρια κάτω. Με συμπλέγματα επαρχιωτισμού και με την άποψη ότι όταν ζητάς να δανειστείς είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς χωρίς δεύτερη κουβέντα τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς.
Β. Η χώρα έφτασε σε βαθιά κρίση εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολούθησαν οι αγγλοσάξονες, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά τώρα υποστηρίζεται ότι θα εξέλθει από την κρίση με αύξηση των αντιλαϊκών – νεοφιλελεύθερων δόσεων. Δηλαδή, δηλητηριάστηκε ο ασθενής και του προτείνεται ως θεραπεία η αύξηση των δόσεων δηλητηρίου προκειμένου να σωθεί. Στην ουσία, η σύμπτωση των απαιτήσεων των ξένων και των αντιλήψεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ήταν και είναι μια θεμελιακή αιτία που το τελευταίο δεν διαπραγματεύτηκε προς το συμφέρον της χώρας, πέραν της απειρίας και ανικανότητας των διαπραγματευτών που χρησιμοποίησε.
Γ. Οι απαιτήσεις του νεοφιλελεύθερου ΔΝΤ και της συντηρητικής Επιτροπής της ΕΕ, εκφράζανε σε μεγάλο βαθμό τους ευσεβείς πόθους και τις βαθύτερες επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Εξάλλου, πολλά στοιχεία των συμφωνιών που έγιναν με την Τρόικα, αποτελούσαν σκέψεις και προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Με άλλα λόγια, επ’ ευκαιρία της κρίσης, προωθήθηκαν μέσω του ξένου παράγοντα αλλαγές που δεν είχαν πλειοψηφία στο ελληνικό εκλογικό σώμα. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιήθηκε η παγκοσμιοποίηση με τον πιο ακραίο δυνατό αντιδημοκρατικό τρόπο: ως μηχανισμός επιβολής απ’ έξω αλλαγών σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και με εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, ξένων και εγχωρίων.
Δ. Οι αλλαγές που επιβλήθηκαν από το μνημόνιο και στο όνομά του προκάλεσαν σημαντική μετατόπιση ισχύος στο εσωτερικό της χώρας. Η μισθωτή εργασία βγαίνει σαφώς αδυνατισμένη. Μαζί με τα φτωχά στρώματα συμπιέζονται και τα μεσαία στρώματα. Η διαπλοκή μένει άθικτη, ενώ οι τράπεζες, οικονομικοί τροφοδότες της διαπλοκής, όχι μόνο δεν πληρώνουν την κρίση, αλλά στηρίζονται για πολλαπλές εσφαλμένες επιχειρηματικές τους επιλογές από το μεροκάματο του μισθωτού Έλληνα.
Ε. Δίπλα στον άμεσο κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής που πράττεται στο όνομα του μνημονίου, υπάρχει και μια έντονη αδιαφορία για την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στα μέτωπα των καρτέλ και της δομής των τιμών στην αγορά. Η μόνη τιμή που έπεσε, είναι αυτή της μισθωτής εργασίας. Αντίθετα, οι άλλες ανεβαίνουν, ενώ δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας.
Στ. Με την αλλαγή συσχετισμών που προκλήθηκαν ενάντια σε φτωχά και μεσαία στρώματα, έγινε μια μεγάλη ανακατανομή εισοδήματος σε βάρος τους. Το επόμενο βήμα, που θα ονομάζεται αποκρατικοποιήσεις, δεν θα αφορά μόνον ή κύρια τις δυσλειτουργικές δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά τις κερδοφόρες, όπως τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ κοκ. Θα πρόκειται, δηλαδή, για μια πολιτική αναδιανομής πλούτου και ιδιοκτησίας με λεφτά εκείνων που κέρδισαν από τις εισοδηματικές απώλειες των μισθωτών.
Συνολικά, τα μέτρα δεν έχουν καμιά σχέση με μεταρρυθμίσεις όπως τις εννοεί οποιοδήποτε προοδευτικό κίνημα, ούτε, βέβαια με την «επανάσταση κάποιου αυτονόητου». Πρόκειται για τυπικές διαδικασίες ανασυγκρότησης ενός εθνικού καπιταλισμού με τη χρήση και υπερεθνικών διαδικασιών.
Διαδικασίες που η νεοφιλελεύθερη δεξιά των Θάτσερ και Ρέιγκαν επιδίωξαν να παρουσιάσουν ως μεταρρυθμίσεις, ακόμα και ως «συντηρητική επανάσταση»!
 
 
Ο λόγος που ανάρτησα το συγκεκριμένο κείμενο, δεν είναι να μπω στη λογική, που ρωτάει αν είναι πρόοδος το μνημόνιο ή αν είναι λύση; Δεν είναι. Ούτε μεταρυθμίσεις είναι. Απλά ντα έξι σημεία του τέως συνεργάτη του πρωθυπουργού, είναι τοποθετημένα (ναι είναι θράσος αυτό που θα πω), μονοδιάστατα.
  Στην ΕΕ και ο κύριος Κοτζιάς το γνωρίζει αυτό, δεν νομοθετεί η ευρωβουλή. Προτείνει νόμους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα συμβούλια υπουργών. Την στιγμή που η Ελλάδα μπαίνει στην κρίση και ψάχνει για λύση και στο ένα σώμα και στο άλλο πλειοψηφίες υπάρχουν και ανήκουν σαφώς σε νεοφιλελεύθερες ηγεσίες. Οι Σαρκοζί και Μέργκελ, ανήκουν σε αυτό το μπλοκ. Το ίδιο και ο Μπερλουσκόνι. Το ίδιο συμβαίνει και στις κάτω χώρες, ενώ μια τέτοια λογική πλειοψηφεί και στις σκανδιναβικές χώρες. Οι μόνες χώρες, που δεν ανήκουν τυπικά σε αυτό τον χώρο, όταν το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει την ηγεσία στην Ελλάδα, είναι η Ισπανία του Θαπατέρο και το Ηνωμένο Βασίλειο των εργατικών, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονταν σε πτωτική πορεία.
  Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν νομοθετούσε το ευρωκοινοβούλιο. Ναι μεν και εκεί η πλειοψηφία είναι υπέρ των συντηρητικών, αλλά υπάρχουν μορφές σοσιαλιστικής και αριστερής διανόησης, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική πρόταση. Ένα ρεύμα διαφορετικό, μια ματιά στον άνθρωπο και όχι στην αγορά και στην οικονομία... 
  Αν μάλιστα δούμε και την θέση της ΕΕ εκείνη την στιγμή, ανάμεσα στις νεοφιλελεύθερες ΗΠΑ και στον καπιταλιστικό κομμουνισμό της Κίνας, θα διαπιστώσουμε, ότι αυτή η δομή της ΕΕ, δημιουργεί σκέψεις, τακτικές και λύσεις, ακραία νεοφιλελεύθερες.
  Ο αντίπαλος λοιπόν, αν θέλουμε να λεγόμαστε σοσιαλιστές, ανθρωπιστές, αριστεροί ή προοδευτικοί, με κοινωνικές ανησυχίες και με έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές, δεν είναι η κυβέρνηση της Ελλάδος ή του κάθε κράτους της ΕΕ ξεχωριστά, δεν είναι οι ΗΠΑ ή το ΔΝΤ, η οι αγορές. Ο αντίπαλος είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Οι ίδεες για μια Ευρώπη με κοινές πολιτιστικές ρίζες, με κοινό παρελθόν και με όραμα για κοινό μέλλον, δεν έπρεπε να δομηθούν, πάνω στον τρόπο λειτουργίας μιας κοινής αγοράς, αλλά στον τρόπο λειτουργίας μιας κοινής κοινωνίας. Μια Ευρώπη που δημιούργησε δημοκρατικούς θεσμούς, μέσα από αγώνες, δόμησε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, των ισχυρών λίγων διορισμένων Επιτρόπων, των ισχυρών πρωθυπουργών ανεξαρτήτως ικανότητας και της πανίσχυρης ΕΚΤ, των επιτοκίων και των νομισματικών πολιτικών. Οι λαοί που εκφράζονται από το ευρωκοινοβούλιο, στο περιθώριο. Το Ευρωκοινοβούλιο, με ρόλο καθαρά συμβουλευτικό και με συζητήσεις ακαδημαϊκές, αλλά άνευ ουσίας. Και οι κυβερνήσεις να παίρνουν τις όποιες αποφάσεις, για μια κοινή πορεία, εν αγνοία των λαών τους, με μόνο γνώμονα την κοινή πορεία των 12, 15,27 ή όσων τελικά προκύψουν, σε ένα ισχυρό νόμισμα χαμηλών πτήσεων και επιτοκίων. 
  Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος. Αν θέλουμε να τον σπάσουμε, η επανάσταση πρέπει να είναι προς της Βρυξέλες. Οι κυβερνήσεις κυβερνούν, και ο λαός νομοθετεί. Και για να νομοθετεί ο λαός, πρέπει να πάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πάρει τον ρόλο που έχει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει τον ρόλο που κάθε κοινοβούλιο στις δημοκρατίες ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

11/3/2011: ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΣΑΣΤΕ

  Αυτό συμπολεμιστή μου, απαιτεί η Γερμανή σιδηρά κυρία. Πουλάτε, αλλοιώς τα επιτόκια θα είναι up! Αυτό προστάζει και η Moody's, αλλά για να έχουν κέρδη τα golden boys της. Τα επιτόκια up!
Μα θα μου πεις... και τώρα; Τώρα κύριοι, θέλει μαγκιά και θράσος. Τα επιτόκια θα είναι up, όσο οι επιλογές για κοκό θα είναι ή η τρόικα ή οι αγορές. Μα θα μου πεις... έχει κι από αλλού κοκό;;; Βεβαίως και έχει. Και η Κίνα θέλει να σου δώσει κοκό και η Ρωσσία... αλλά έχεις βραχνά το μνημόνιο που στο απαγορεύει. Τί κάνεις λοιπόν; Λες κύριοι εγώ μπικικίνια δεν έχω... εσείς δεν μου δίνετε... με διασύρετε, ως εκ τούτου εγώ δεν ακουμπάω τα του μνημονίου σας και πάω σε άλλες αγκαλιές.
  Δεν κατάλαβα... απλά χρωστάω... αλλά από πότε ο ένας δανειστής θα μου απαγορεύσει να πάω σε άλλο; Τί έχουμε;;; Γάμο, όπου το κέρατο τιμωρείται με διαζύγιο;;; (άσε που ακόμα και στο γάμο, και λίγο κερατάκι συγχωρείται που και που για χάρη των τέκνων)
  Το λοιπόν συντρόφια... βουτάμε τα τροϊκανά και τα τέκνα των αγορών, τους αμολάμε το στόρι (Κίνα, Ρωσσία κλπ κλπ κλπ) και η μισή ντροπή δική τους, η μισή δική μας).
  Όσο για αυτά που πρέπει να πουλήσει η Ελλάδα, ας πει κάποιος στην Άγγελα και στους κιτρινιάριδες της Bild, πως όσο και να τους πονάει... ένας Έλληνας, μπορεί να πουληθεί... δύο Έλληνες μπορούν να πουληθούν, η Ελλάδα όμως και δεν πουλιέται και τους κάνει και μάγκιες (από τον Α παγκόσμιο, μέχρι το τρίτο Ράιχ τους) ;)

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

7/3/2011

Κατ'αρχάς καλή Σαρακοστή... και είθε ο αετός σας να πάει ψιλά... :p
Το νέο σήμερα έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού... η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, από την κατηγορία Β1 σε Βα1.
  Τί είναι η Moody's; Η Moody's είναι μια συμβουλευτική εταιρεία, η οποία, δίνει στους φιλόδοξους επενδυτές μία γεύση, του πόσο καλά ή όχι μπορεί να πάει η επένδυσή τους, πού αξίζει να επενδύσουν τα χρήματά τους, ώστε να έχουν μια καλή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα δίνει και οικονομικές λύσεις σε εταιρείες ή κράτη, που θέλουν να προσελκύσουν κεφάλαια, για τυχόν επενδύσεις.
  Και τί την έπιασε την Moody's Καθαρο Δευτεριάτικα να ασχοληθεί με την Ελλάδα και μάλιστα να την υποβαθμίσει;;; Πολύ απλά με το που θα τελειώσει η Δευτέρα και θα μπει η Τρίτη το ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με σκοπό να βρει 1,25δις ευρώ.
  Και τώρα φίλοι μου αρχίζει το πανηγύρι....
Κοιτάξτε την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για την εν λόγω δημοπρασία:

" Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή,  ποσού 1,250 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 9 Σεπτεμβρίου του 2011.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 (Τ+3).
 Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 
Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη     δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια."
  Και ποιοί είναι οι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς;;; Πάλι από το site του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:

  • Alpha Bank

  • Banca IMI

  • Barclays plc.

  • BNP Paribas

  • Citigroup

  • Credit Suisse

  • Deutsche Bank

  • Emporiki Bank

  • Eurobank

  • Goldman Sachs

  • HSBC

  • HVB

  • ING Bank

  • JP Morgan

  • Merill Lynch

  • Morgan Stanley

  • National Bank of Greece

  • Nomura

  • Piraeus Bank

  • RBS

  • Societe Generale  

  • UBS 

  • Προσέξτε λίγο ... στη λίστα των διαπραγματευτών αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα, φογουράρει μια άλλη εταιρεία αξιολόγησης.... Goldman Sachs.... Οπότε γιατί να μην σκέφτομαι εγώ, πως η όλη υποβάθμιση, είναι μια ιστορία, που σαν στόχο έχει να ανεβάσει τα επιτόκια των εν λόγω γραμματίων; Ποιός κερδίζει αν το ελληνικό δημόσιο δανειστεί ακριβότερα; Και πότε θα καταλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες, πως δεν γίνεται ιδιώτες να αποφασίζουν την πορεία κρατικών οικονομίων και με γνώμονα το κέρδος τους να βυθίζουν λαούς ολόκληρους στην ανέχεια;;;

    Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

    6/3/2011

    Καλά καλά... δεν έχει άλλα πολιτικά, οικονομικά και τέτοιες μπούρδες σήμερα. Σήμερα έχει καρναβάλι... πήρα μια στρατιωτική αδειούλα... και έχω κέφια απίθανα!ΟΠΟΤΕ:

    Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

    5/3/2011

      Η Γερμανία καταγράφει το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Μεγαλύτερη αύξηση στις εξαγωγές της παρατηρήθηκε προς χώρες, όπως η Ρωσσία, η Κίνα και η Βραζιλία, ενώ εξακολουθούν να είναι σημαντικοί αποδέκτες των προϊόντων της, οι Ευρωπαίοι εταίροι της. Ταυτόχρονα, αναμένει μέσα στο 2011 μεγάλο όγκο παραγγελιών από ασιατικές χώρες.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231078642

      Θα μου πεις... και τί έγινε ρε μάστορα; Σιγά το νέο! Το νέο κύριέ μου είναι σημαντικότατο και δεν πρέπει να περαστεί στο ντούκου, αλλά πρέπει να αναλυθεί και μάλιστα αγρίως, γιατί όταν ξεκίνησα αυτό το blog, σου μίλησα για μια θητεία που καλούμαι να περάσω... και γιατί αν ανοίξεις την τηλεορασούλα σου να δεις ειδησούλες, θα χρειαστείς μια θεραπεία κατά της έντονης κατάθλιψης!!!
       Τί συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;;; Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και για να μην χρεωκοπήσει, μπαίνει σε ένα μνημόνιο, το οποίο ναι μεν μειώνει δραστικά την αγοραστική μας δυναμή, ΑΛΛΑ... θα μας βοηθήσει να ΜΗΝ χρεωκοπήσουμε και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.
       Τί συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη; Οι οικονομίες των χωρών μελών ΠΛΗΝ Γερμανίας και Γαλλίας, βρίσκονται υπό το χείλος της καταστροφής και λαμβάνουν τρομακτικά μέτρα που ναι μεν θα τους μειώσουν δραστικά το εισόδημά τους, αλλά θα τους βοηθήσουν να αποφύγουν καταστάσεις σαν αυτές που ζει η Ελλάδα.
       Και τι συμβαίνει στη Γαλλία και την Γερμανία; Παρ'όλο που ΔΕΝ έχουν το πρόβλημα των άλλων κρατών, λαμβάνουν μέτρα που ναι μεν τους μειώνει το εισόδημά τους ΑΛΛΑ θα τους βοηθήσει... ε;;; να κάνουν τί;;; (Ξύνω το κεφάλι μου γιατί κόλλησα... ) θα τους βοηθήσει να....
       ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ... που θα κάνει τα προϊόντα όλων πιο φθηνά... και συνεπώς πιο θελκτικά για αγορές όπως αυτές της Κίνας και της Βραζιλίας. Ο στόχος λοιπόν δεν είναι να σωθούμε από την χρεωκοπία... ο στόχος είναι να κάνουμε στην Κίνα (κυρίως στην Κίνα), αυτό που η Κίνα κάνει τόσα χρόνια σε όλους τους άλλους. Να την κάνουμε ΚΑΙ να εισάγει και όχι μόνο να εξάγει.
      Μα θα μου πεις αναγνώστη μου ψαγμένε... αυτά είναι ιστορίες για αγρίους, για κυρίες και κυρίους και άστα σάπια.... Θα σου πω κι εγώ λοιπόν, πως λίγους μήνες πριν ΗΠΑ και ΕΕ παρακαλούσαν την Κίνα να ανατιμήσει το γουάν της. Αυτό θα σήμαινε μείωση των εξαγωγών της και θα έδινε και ένα περιθώριο σε όλους τους άλλους να κάνουν εξαγωγές, χωρίς να χρειαστεί "αίμα". Η Κίνα όχι μόνο δεν δέχτηκε, αλλά βγήκε επιθετικά να λέει σε όλους τους τόνους, πως προσφέρεται να αγοράσει τα χρέη χωρών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλλία. Να κάνει τί δηλαδή; Να δέσει μέσω της Ελλάδας και της Πορτογαλλίας, όλη την ΕΕ στο άρμα της. Αφού λοιπόν η Κίνα δεν ανατιμεί το γουαν, η άλλη λύση είναι η υποτίμηση δολλαρίου και ευρώ. Και ως εκ θαύματος.... εγένετω πανευρωπαϊκή (και όχι μόνο) λιτότητα, κρίση και ότι άλλο θέλετε.
    http://www.inews.gr/23/tin-anatimisi-tou-giouan-zita-o-oli-ren.htm

    Λοιπόν συντρόφια... δεν θα είναι λέτε μετά από αυτά μεγάλη η πορεία της θητείας μας;;;




      






    Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

    4/3/2011

    Σήμερα σύντροφοι και συναγωνιστές είναι Παρασκευή... που πάει να πει τέλος η εβδομάς... που πάει να πει έρχεται Σαββατοκύριακο, ακολουθούμενο, από Δευτέρα αργία... τα ευχάριστα τέλος... που πάει να πει θα οργιάσει η BILD!!! "Οι Έλληνες χρεωκοπούν και αντί να εργάζονται το χουν ρίξει στις γιορτές και τα πανηγύρια". Λοιπόν συντρόφια, μιας και οι από πάνω, οι κυβερνώντες δεν το παίρνουν χαμπάρι να ξηγηθούν Ελληνικό μπινελίκομα και πεντοφάσκελα στα Γερμανά... εγώ λέω αυτές τις τρεις μέρες να πάρουμε τσουγκράνες για ξύσιμο, να κλείσουμε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κι εφημερίδες (και τα πισιά μας), να αγοράσουμε καμμιά δωδεκάδα μαυροδάφνες, να βάλουμε τις μουσικές τέρμα... και να το παίξουμε παρέα και μούρλια... να σκάσουν οι βόρειοι από τη ζούλια τους!!! ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ με τα δημοσιονομικά σας πια!!! ΣΟΥΡΓΕΛΑ!!! Ε ΣΟΥΡΓΕΛΑ!!!!


    Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

    3/3/2011

      Αναζητείται μια ευχάριστη είδηση... ένα νέο που θα μας ανεβάσει ρε παιδί μου... που θα τονώσει την ψυχολογία μας, που θα μας βγάλει από το καβούκι μας, που θα μας κάνει να ξοδέψουμε περισσότερο... που σε τελική θα ζεστάνει την αγορά...
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όσα καλά νέα και να έρθουν, με μειώσεις μισθών, δεν θα μπορούμε να ξοδέψουμε περισσότερα.
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΙΙ): Όσο για την ψυχολογία σας...