Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

5/3/2011

  Η Γερμανία καταγράφει το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Μεγαλύτερη αύξηση στις εξαγωγές της παρατηρήθηκε προς χώρες, όπως η Ρωσσία, η Κίνα και η Βραζιλία, ενώ εξακολουθούν να είναι σημαντικοί αποδέκτες των προϊόντων της, οι Ευρωπαίοι εταίροι της. Ταυτόχρονα, αναμένει μέσα στο 2011 μεγάλο όγκο παραγγελιών από ασιατικές χώρες.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231078642

  Θα μου πεις... και τί έγινε ρε μάστορα; Σιγά το νέο! Το νέο κύριέ μου είναι σημαντικότατο και δεν πρέπει να περαστεί στο ντούκου, αλλά πρέπει να αναλυθεί και μάλιστα αγρίως, γιατί όταν ξεκίνησα αυτό το blog, σου μίλησα για μια θητεία που καλούμαι να περάσω... και γιατί αν ανοίξεις την τηλεορασούλα σου να δεις ειδησούλες, θα χρειαστείς μια θεραπεία κατά της έντονης κατάθλιψης!!!
   Τί συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;;; Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και για να μην χρεωκοπήσει, μπαίνει σε ένα μνημόνιο, το οποίο ναι μεν μειώνει δραστικά την αγοραστική μας δυναμή, ΑΛΛΑ... θα μας βοηθήσει να ΜΗΝ χρεωκοπήσουμε και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.
   Τί συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη; Οι οικονομίες των χωρών μελών ΠΛΗΝ Γερμανίας και Γαλλίας, βρίσκονται υπό το χείλος της καταστροφής και λαμβάνουν τρομακτικά μέτρα που ναι μεν θα τους μειώσουν δραστικά το εισόδημά τους, αλλά θα τους βοηθήσουν να αποφύγουν καταστάσεις σαν αυτές που ζει η Ελλάδα.
   Και τι συμβαίνει στη Γαλλία και την Γερμανία; Παρ'όλο που ΔΕΝ έχουν το πρόβλημα των άλλων κρατών, λαμβάνουν μέτρα που ναι μεν τους μειώνει το εισόδημά τους ΑΛΛΑ θα τους βοηθήσει... ε;;; να κάνουν τί;;; (Ξύνω το κεφάλι μου γιατί κόλλησα... ) θα τους βοηθήσει να....
   ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ... που θα κάνει τα προϊόντα όλων πιο φθηνά... και συνεπώς πιο θελκτικά για αγορές όπως αυτές της Κίνας και της Βραζιλίας. Ο στόχος λοιπόν δεν είναι να σωθούμε από την χρεωκοπία... ο στόχος είναι να κάνουμε στην Κίνα (κυρίως στην Κίνα), αυτό που η Κίνα κάνει τόσα χρόνια σε όλους τους άλλους. Να την κάνουμε ΚΑΙ να εισάγει και όχι μόνο να εξάγει.
  Μα θα μου πεις αναγνώστη μου ψαγμένε... αυτά είναι ιστορίες για αγρίους, για κυρίες και κυρίους και άστα σάπια.... Θα σου πω κι εγώ λοιπόν, πως λίγους μήνες πριν ΗΠΑ και ΕΕ παρακαλούσαν την Κίνα να ανατιμήσει το γουάν της. Αυτό θα σήμαινε μείωση των εξαγωγών της και θα έδινε και ένα περιθώριο σε όλους τους άλλους να κάνουν εξαγωγές, χωρίς να χρειαστεί "αίμα". Η Κίνα όχι μόνο δεν δέχτηκε, αλλά βγήκε επιθετικά να λέει σε όλους τους τόνους, πως προσφέρεται να αγοράσει τα χρέη χωρών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλλία. Να κάνει τί δηλαδή; Να δέσει μέσω της Ελλάδας και της Πορτογαλλίας, όλη την ΕΕ στο άρμα της. Αφού λοιπόν η Κίνα δεν ανατιμεί το γουαν, η άλλη λύση είναι η υποτίμηση δολλαρίου και ευρώ. Και ως εκ θαύματος.... εγένετω πανευρωπαϊκή (και όχι μόνο) λιτότητα, κρίση και ότι άλλο θέλετε.
http://www.inews.gr/23/tin-anatimisi-tou-giouan-zita-o-oli-ren.htm

Λοιπόν συντρόφια... δεν θα είναι λέτε μετά από αυτά μεγάλη η πορεία της θητείας μας;;;




  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου